Ons verhaal

Wij zijn Henk en Daniëlle Vuulink. We zijn melkveehouders en runnen sinds 2007 onze eigen melkveehouderij. In 2015 kelderde de melkprijs. We waren toen al bezig met het maken van producten van onze melk, maar dit was voor eigen gebruik. De lage melkprijs liet ons nadenken over het verkopen van producten die we van onze eigen melk maakte. Toen we een avond aan tafel zaten, kwamen we op het idee om zelfgemaakte kaas te gaan verkopen! Op deze manier werd voor ons een hobby, het maken van producten van eigen melk, een mooie nevenactiviteit.

“Even beginnen met kaas maken”

“Even beginnen met kaas maken” was er natuurlijk niet bij. Er moesten veel voorbereidingen worden getroffen en een kaasmakerij komen. We zijn begonnen met een 10-weekse cursus bij Gea van der Puijl, een bekende kaaskeurmeester. De cursus heeft ons erg enthousiast gemaakt en we konden dan ook niet wachten om te beginnen.

We hebben een kaasmakerij laten bouwen in onze boerderij. Dit is een moderne kaasmakerij geworden, met glazen deuren, zodat u kunt zien waar de kaas gemaakt wordt en waar de kazen liggen te rijpen. De kaasmakerij voldoet aan alle eisen, waardoor we het keurmerk van Stichting COKZ (Stichting Centraal Orgaan voor Kwaliteitsaangelegenheden in de Zuivel) hebben gekregen, omdat we voldoen aan alle voorschriften op hygiënisch gebied! Daar zijn we natuurlijk super trots op!

 

We zijn begonnen met het maken van de kazen, zodat we voor de opening al een ruim assortiment hebben. Eerst met de basiskazen, zoals jong en belegen, maar hebben ook al andere smaken kunnen maken door kruiden en specerijen.

f